Nachtlenzen®

Heeft u snel droge ogen of vuiltjes achter uw lenzen? Wilt u niet verder achteruit gaan? Dan bieden Nachtlenzen® wellicht de oplossing.
Nachtlenzen® zijn op maat gemaakte lenzen die u alleen ’s nachts draagt. Ze corrigeren uw ogen terwijl u slaapt. Hierdoor hoeft u overdag geen bril meer te dragen. Nachtlenzen zijn niet geschikt voor alle sterktes; wij kunnen u na onderzoek vertellen of uw ogen er geschikt voor zijn.

De voordelen van Nachtlenzen®
Overdag scherp zicht ZONDER bril of lenzen
Overdag nooit droge, geïrriteerde of vermoeide ogen
Goed alternatief voor een laserbehandeling
Vermindering van myopisatie (het sterker negatief (min) worden van het oog)

Hoe werken Nachtlenzen®?
Nachtlenzen® maken geen direct contact met uw hoornvlies, maar drijven op de traanfilm in uw oog. De speciale vorm van de Nachtlenzen® zorgt ervoor dat de traanfilm het hoornvlies ietsje platter maakt. Daar voelt u niets van. ‘s Ochtends doet u de Nachtlenzen® uit en kunt u een tot twee dagen scherp zien – zonder bril of lenzen. Als u stopt met het dragen van Nachtlenzen®, dan neemt uw hoornvlies vanzelf weer zijn oorspronkelijke vorm aan.

Oogmeting voor Nachtlenzen®

Nachtlenzen® aanmeten is zeer nauwkeurig maatwerk; alleen een specialist kan en mag dit uitvoeren. Ze zijn dan ook niet online te koop. De speciaal opgeleide contactlensspecialist of optometrist meet uw ogen op en begeleidt u tijdens het hele traject. Hiervoor vragen we eenmalig €150,-

Meer informatie vindt u op de site van Menicon: https://www.menicon.nl/consumer/products/nachtlenzen/nachtlenzen/